Up North

Het weekend van 5 en 6 april naar het huisje van een oud-collega ‘up north’ (zo’n 1,5 uur rijden ten noorden van Montreal) geweest. Dat is altijd een nogal culinair gebeuren. De verschillende maaltijden worden verdeeld (ik het avondeten op vrijdag en de lunch op zaterdag, jij het avondeten van zaterdag en de lunch van zondag). Over het algemeen worden alle boodschappen meegenomen, want er zijn weliswaar goede winkels in het dorp, maar dat ligt op zo’n 20 minuten rijden van het huisje.

Het huisje ligt aan een schitterend klein meertje, het Lac Sauvage, waarop geen gemotoriseerde voertuigen zijn toegestaan. Behalve dan in de winter, wanneer het meer dichtgevroren is en sommige buren op hun sneeuwscooter voorbijkomen. De dagen worden doorgebracht met lezen, wandelen (of snowshoeing), tuinieren, zwemmen (maar nu nog even niet), borrelen en dus vooral ook koken en eten. Het meer was nog helemaal bevroren en op zaterdag sneeuwde het zelfs nog de hele dag.

Maar we hebben weer heerlijk gegeten. Voor zaterdagavond had ik een kipgerecht gemaakt uit de New York Times, met sjalotjes, estragon en een witte wijn/mosterdsaus. Voor de zondaglunch een heerlijke spruitencurry van Onno Kleyn.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s